Бр. 13 (2761), год. ХХХV, 2 - 8 април 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerТрескав строителен сезон отчита Монтана
Янка АПОСТОЛОВА
Очаквам да изпълним 70 процента от строителната програма на общината до средата на годината. Това е амбицията на екипа, каза кметът на Монтана Златко Живков.
Основните ремонти вече са започнали. До два месеца ще бъда завършен площад “Жеравица”. В момента наред с реконструкцията се отстраняват и забележките по различните участъци. После работниците стартират последния етап около Младежкия дом. Пред финал е изграждането на Младежкия център. Най-вероятно той ще бъде готов в края на април. На прага е приключването на трите обекта по бедствия и аварии водостока на Долна Рикса, моста в Смоляновци и канала на “Чернила”, който е голямото предизвикателство. За пръв път от 50 години насам се чисти и реновира 3-километровият отводнителен канал. Работи се по обекти на културната и спортната инфраструктура.
Подлезите на ж. п.- и автогарата ще бъдат направени, ако има приходи в бюджета. Кметът изрази надежда, че това ще стане и увери, че нощем те ще бъдат заключвани, за да бъдат опазени.
Живков изрази притеснения, че политическите катаклизми на национално ниво може да попречат на общините. Хората чакат заплатите си, независимо от ситуацията, искат заплащане, достойно за положения труд и това е най-важната тема. Те не се интересуват от политическите проблеми, а от насъщния.
“Общините остават за съжаление, единственият остров на стабилност. Държавната власт “се клати”. Надявам се да изпълни поетите ангажименти към общините, да може да се изпълнят договорите, разписани в бюджета за 2024 година“, обяви Живков и подчерта, че проблемите за изпълнението на общинските програми за инвестиции могат да дойдат не от Брюксел и европейските институции, а от нестабилността в държавната власт у нас.
В последните дни общината има два нови подписани договора за отпускане на средства от държавата за ремонт на пътя между селата Славотин и Клисурица, и Белотинци и Одоровци. Сумата е над 9 милиона лева. Очакват се още 44 млн. лв. за планираните ремонти в градските квартали.
“Имаме амбициозна строителна и инвестиционна програма, имаме амбицията да я изпълним” - обяви Златко Живков.
В ход са и типичните пролетно-летни дейности. Стартира косенето на зелените площи в парковете и покрай булевардите, започна и миенето на улиците. Екипите на общинското предприятие “Чистота” работиха през седмицата в най-високия квартал “Живовски”. Фонтаните, с изключение на централния, са пуснати. Очаква се той да заработи на 1 април.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso