Бр. 13 (2761), год. ХХХV, 2 - 8 април 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerЕкстрадират ломчаните в Италия
Апостол ЯНКОВ
Одобрени са исканията на съдебните власти в Италия за екстрадиция на няколко жители на Лом, обвинени от прокуратурата в град Лече в трафик на хора, противозаконно лишаване от свобода и склоняване към проституция. Решенията на Окръжният съд в Монтана са взети на отделни заседания.
Магистратите разрешиха екстрадицията на 50-годишния Кирил К., който е обвинен, че е част от организирана престъпна група, занимавала с трафик на хора и склоняване към проституция. Пред съда той заяви, че иска да замине за Италия, за да съдейства на разследването и да докаже своята невинност. Мъжът превозва хора от Лом и Северозапада до италианския град Лече, сам управлява микробуса си и не принуждава никой да се вози с него. Кирил бе задържан на 11 март заедно с още двама мъже и една жена от Лом след издадена европейска заповед за арест. Пред съда застанаха също 33-годишнияте Янек Я. и Иван Г., както и с две години по-младата Милена С. Тримата заявиха, че са невинни, желаят да съдействат по разследването на италианските власти, за да изчистят името си. Те са с чисто криминално минало. Мъжете са шофьори, а жената е медицинско лице и работи в квартален здравен пункт. Милена и Янек, които са семейство, са се прибрали у нас преди четири месеца, след като закрили магазина си в Италия.
Според италианската прокуратура, съгражданите ни са част от организирана престъпна група от 22 души, в която има и един италианец. Дейността им е следена от служителите на реда от 2021 година насам. В разследването са участвали и български полицаи. Ако обвиненията бъдат доказани, всеки от обвинените може да бъде наказан с десет до трийсет години затвор.
На 11 март, във връзка с участието им в организирана престъпна група за склоняване към проституция, бяха заловени и двама жители на Враца.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso