Бр. 13 (2761), год. ХХХV, 2 - 8 април 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerЗасаждат фиданки, изнасят беседи за Седмицата на гората
Редица мероприятия се провеждат в област Монтана по повод “Седмица на гората”, информират от Северозападното държавно предприятие. През изтеклата седмица възпитаници на Професионалната гимназия по производствени технологии в Лом засадиха в двора на училището дръвчета. През тази са предвидени уроци по горска педагогика за малки и големи.
Най-напред с гората отблизо ще се запознаят четвъртокласниците от второ ОУ “Константин Фотинов” в Лом. Часовете с тях са предвидени за 28 март. Ден по-късно те ще бъдат изнесени пред десети, единайсети и дванайсети клас на Професионалната гимназия по транспорт “Вл. П. Минчев” във Владимирово. Те вече залесиха заедно с лесничеи терени около река Огоста с тополи. Същия ден ученици от ОУ “Никола Йонков Вапцаров” в Берковица ще засаждат дървета. Заниманията по горска педагогика с децата от забавачката “Червената шапчица” в Боровци са планирани за 2 април. За 5 април е насрочено почистването на защитената местност Хайдушки водопади. В Чипровци пък обявяват конкурс за рисунка на тема “Гората е живот и обща отговорност”. Награждаването на отличилите се участници ще се проведе на 8 април. Същия ден в двора на ОУ “Петър Парчевич” ще бъдат засадени няколко дървета. За 4 април в миньорската община е планирана инициативата “Почистване на горските територии”. Става дума за местността Мишин камък. В околностите на Говежда с фиданки ще бъде залесена площ от 8 декара. Това ще направят двайсет доброволци - ученици и служители на общинската администрация в Георги Дамяново.
Програмата включва още ремонт на два навеса за отдих - в местността Две реки край Дива Слатина и Младенин вир в околностите на Дълги дел. Планирано е още реновиране на екопътеката за водопад “Дуршин скок” край Копиловци.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso