Бр. 13 (2761), год. ХХХV, 2 - 8 април 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerШколата по изкуствата посрещна пролетта с концерт
Деница ШИВАЧЕВА
С пъстротата на разцъфналата пролет и песента на първите прелетни птици настъпи времето за традиционния концерт на Обединена школа по изкуствата “Добри Христов” към НЧ “Разум 1883”. Нейните талантливи възпитаници отбелязаха новото начало под мотото “Пролетно равноденствие” и донесоха много настроение и радост в препълнената зала на читалището.
Първи на сцената излезе малкият Адриан Димитров от класа по ударни инструменти на Румяна Борисова, последван от Мадлен Калафатова. Освен уроци по вокал при Цветана Илиева, тя посещава и класа по пиано при Нина Петрова. Сияна-Гери Борисова - ученичка на Марианна Цолова, също застана пред рояла, за да покаже своя талант. Пред черно-белите клавиши с много старание и изящество блеснаха и малките пианисти Микаела Тодорова, Виктория Милослова и Бранимир Трифонов от класа на г-жа Пенка Цветкова, както и Емили Алекс Иванова с преподавател Марианна Цолова.
В клавирната програма се включиха Рая Белчева, Сияна Буркхард и Петър Петров от класа на Пенка Цветкова. В дуетно изпълнение нейните възпитаници Виктория Митова и Петър Петров изсвириха на четири ръце “Пасакалия” от Хендел. Последваха ги Ивелина Иванова и Катерина Домби ученички на Нина Петрова. Катерина бе и водеща на пролетния концерт.
Нанси Колева и Любомира Любенова от класа на Александра Ценкова поставиха достоен финал на клавирния блок, наред с Мартин Христов, чийто преподавател по пиано е Румяна Борисова. Класът по ударни инструменти на г-жа Борисова бе представен от Ивана Калинова и Добромир Минчев, който през миналата учебна година завърши пълния си курс на обучение в ОШИ “Добри Христов”, но реши да продължи развитието си в школата.
Вокалното майсторство на младите дарования се доказа в песните, изпълнени от Дария Пламенова, Симона Любенова, Александра Петрова, Паолина Димитрова, Лора Луканова, Денислав Александров, Виктория Петрова, Силвия Бисерова и дуото Марина Димитрова и Александър Борисов.
В последната част на концерта звуча рок музика. Цветелина Георгиева от класа по китара на Деян Лилков изпълни “Paranoid” на Black Sabbath. Деян Димитров и Мартин Василев, също с преподавател г-н Лилков, представиха “Like a stone” на Audioslave, със специалното участие на Емил Петров - вокал и съосновател на монтанската гръндж банда Confusion. Другият гост-изпълнител бе деветгодишният Филип Петров, ученик в Национално музикално училище “Любомир Пипков”. Той изучава барабани в елитната столична музикална школа Drago Drums School с преподаватели Драгомир Ганчев и Кристиян Димитров. На финала Денислав Димитров и Асен Асенов, заедно със своя преподавател г-н Лилков зад барабаните, и Теодор Ганов от класа на г-н Огнян Тодоров, представиха “Rainbow Medley”. Техен фронтмен бе отново Емил Петров.
Пъстрият пролетен концерт завърши с думи на благодарност към любимите учители. За тях и прекрасните им възпитаници бяха поднесени кошници с цветя от Кмета на Община Монтана г-н Златко Живков, както и от Настоятелството при НЧ “Разум 1883”.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso