Бр. 13 (2761), год. ХХХV, 2 - 8 април 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerТанцова феерия се вихри във Вършец
Камелия Василева
Изящна двойка от Унгария спечели първото място с много чар и темперамент, следвана от участници от България и от Румъния. Международният турнир по спортни танци за купата на общините от област Монтана “Montana open" се проведе в зала “Арена Вършец” в курортния град Вършец.
В художествената надпевара се включиха 92 атрактивни двойки, сред които и деца, от девет държави - България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Гърция, Унгария, Молдова, Румъния, Сърбия и Словения. От България участват 13 спортни клуба от София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Монтана, Враца, Асеновград, Перник и Чирпан.
Изкусните и грациозни танцьори се представиха пред около 700 зрители. Oбластният управител на Монтана Ивайло Антонов поздрави участниците. На невероятния спектакъл бяха и бившите му предшественици от последните 20 години. Почетена беше паметта на покойния губернатор Тодор Върбанов, който като през 2006 година е създал турнира и е помагал главния организатор - клуб “Огоста данс” в Монтана с ръководител Веселин Ковачев. Танцьорите показаха изключително високо майсторство и стил. Приветствие поднесе като домакин кметът на Вършец Иван Лазаров, а самият турнир откри кметът на община Якимово Георги Георгиев.
Турнирът за купата на общините от област Монтана е част от спортния календар на федерацията на клубовете по спортни танци и се очаква отново да стане ежегоден след прекъсване заради пандемията от ковид.
През изминалото десетилетие в турнира са взели участие състезатели, съдии и треньори от цели 23 държави на три континента. Състезанието е едно от най-значимите международни събития в Северозападна България.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso