Бр. 18 (2766), год. ХХХV, 14 - 20 май 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerОбсъдиха възможностите за развитието на Северозапада
Монтана бе домакин на конференцията “Бизнесът и регионите: Северозападна България - Перспективата”
Янка АПОСТОЛОВА
Монтана бе домакин на конференцията “Бизнесът и регионите: Северозападна България - Перспективата”. Националната дискусия се провежда от няколко години. На нея се демонстрира как компаниите допринасят за развитието различните райони и как местните власти привличат инвестиции, които променят качеството на живот.
В конференцията се включиха представители на големи фирми в Северозападна България, кметове на Монтана, Берковица, Белоградчик и Мездра, представители на държавата, които заедно да очертаят посоките за по-добро бъдеще на тази част на страната. На срещата присъстваха и кметовете на Мездра, Белоградчик и Берковица.
“Транспортната свързаност е в основата. Не може всички комуникации и магистрали да са в Южна България, а от тук все още да се борим на части и на етапи за изграждането им. Дано следващите две години това се случи. Това ще е тласък за региона.”, каза при откриването на форума Живков.
Той припомни, че Монтана се отличава от другите общини в района. Тук работят почти 3000 фирми, като 40 от тях са с по 200 и повече работници. Пет са в Топ 150 на фирмите у нас. Годишно произвежданата продукция надхвърля 1,057 милиарда лева. По стойност на глава от населението Монтана е дори изпреварва Плевен и Ловеч. Безработицата е най-ниската в Северозапада. Единствената спънка в развитието на община Монтана и на местната власт е политическата нестабилност у нас, заради която в последните четири години се смениха седем правителства. Живков призова партиите с евроатлантическа ориентация да стигнат до споразумение помежду си, за да има политическа стабилност, а от тук и добър бизнес климат и перспективи пред местната власт.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso