Бр. 18 (2766), год. ХХХV, 14 - 20 май 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerРотарианци осигуриха над 35 хиляди лева за бъдещи родители
Яна АЛЕКСАНДРОВА
За семейства с репродуктивни проблеми Ротари-Монтана събра над 35 хиляди лева. Те са дарени от членовете и приятелите на клуба по време на пролетния благотворителен бал. Част от тях са приходи от търга, информира президентът Румен Ценов.
Ротарианците и техните гости са наддавали творби на известни наши художници и скулптори. Най-скъпо продадената картина е на живописеца и монументалист Вълчан Петров. За нея наддаването надхвърли 5000 лв. Тя вече е собственост срещу 5200 лв. на д-р Светослав Нейков. Платно на Пламен Митков е продадено за повече от 3000 лв. Дарения за семействата, които искат да бъдат включени в програмата за инвитро процедури, са направили професор Огнян Герджиков, доц. д-р Борислав Великов и онкохирургът професор д-р Иван Гаврилов, които също са участвали в благотворителния бал.
“Трудно се събира такава голяма сума. Хубавото е, че на нашия бал присъстваха 110 души, които бяха готови и даряваха. Част от хората не бяха на събитието, но дариха пари. Досега сме събирали по 18-29 хиляди лв., сега достигнахме нов рекорд”, каза Ценов.
Всички предмети за търга са осигурени от членовете на Ротари и са предоставени безвъзмездно. Очакванията са да бъдат подпомогнати поне десет семейства с репродуктивни проблеми-
Все в служба на обществото те даряват и средства и за глобалната инициатива за изкореняване на полиомиелита, добави кметът на Монтана Златко Живков, който също е ротарианец и притежава три златни значки за лични дарения за инициативата. Още осем монтански ротарианци имат такива значки.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso