Бр. 18 (2766), год. ХХХV, 14 - 20 май 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerНад 160 са мераклиите за четирите монтански мандата
Единайсет коалиции и двайсет партии са регистрирали в Районната избирателна комисия в Монтана листи за участие в извънредните избори за Народно събрание. В имената на шест от тях фигурира България, толкова съдържат и определението български/българско, става ясно от решенията на РИК.
Начело на единайсет от листите са дами, останалите са предвождани от мъже. В една има само един кандидат, пет са двучленните, в три претендентите за гласа ни са по трима. Осем са пълните и с по осем кандидати. Сред тях са не само парламентарно представени досега партии.
За доверието на избирателите в областта ще се борят 165 жени и мъже. Сред тях личат имената на известни експерти в своята област, популярни от малкия екран и пресата хора, като Велизар Енчев, Цветеслава Гълъбова, Румен Христов.
Общо петдесет са дамите, които се впускат в надпреварата за парламента. Само една е “женската” листа, преобладават изцяло “мъжките”. Знакови партии залагат само на силния пол. Част от политическите сили са се постарали да разпределят приблизително поравно местата между двата пола. Някои от партиите и коалициите залагат на личности, които и досега са били начело на листите им.
Най-младите кандидати за парламента са на 21 и 22 години, те са включени в листите на партия и коалиция. Най-възрастните претенденти за доверието ни са 80-годишна жена и 73-годишен мъж. Четири дами и единайсет господа са на възраст между 70 и 80 г., между 60 и 70 г. са 28 души. 41 човека са във възрастовата група 50-60 г. Най-много - 48 граждани, са между 40 и 50 г., 32 жени и мъже са от 30 до 40 г., а между 20 и 30 петима.
Местата за народни представители от дванайсети многомандатен избирателен район - Монтана са четири. За предстоящите извънредни парламентарни и европейски избори РИК-Монтана е утвърдила 118 000 бюлетини за всеки от вотовете.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso