Бр. 22 (2770), год. ХХХV, 11 - 17 юни 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerЗаради отмъщение е повреден ломският локомотив
Апостол ЯНКОВ
Машинист е прерязал спирачките на локомотива в Лом, който трябвало да потегли за Брусарци. 49-годишният Н. Г. е привлечен в качеството му на обвиняем с постановление на Окръжната прокуратура в Монтана.
На 1 юни рано сутринта с остър предмет са срязани пет маркуча от пневматичното устройство, захранващо спирачките и е счупено стъкло на локомотива, който е трябвало да потегли с композиция към Брусарци. Нанесените щети са забелязани преди тръгването на влака.
В хода на разследването е установено, че деянието е дело на Н. Г., който има 20-годишен стаж в системата, за да отмъсти на колегите си. Пред разследващите мъжът, който е от Габровница, разказал, че е имало конфликт между отделните бригади, работещи на железопътната гара в Лом. Затова повредил машината. По първоначални данни причинената имуществена вреда е на стойност около 5000 лева.
Н.Г. е задържан за 24 часа с полицейска заповед, от държавното обвинение не са поискали ла последващо задържане заради чистото съдебно минало и липсата на криминални прояви. Мъжът е получавал добри оценки на атестациите в БДЖ, има репутацията на съвестен служител и добър професионалист и няма опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Той е дал показания пред съдия, направил е пълни самопризнания за извършеното деяние. Събрани са доказателства за виновността на машиниста.
Прокурор Олег Димитров коментира пред журналисти, че с това деяние Н.Г. е създал опасност за живота и здравето на много хора и заради това ще носи наказателна отговорност. Н. Г. може да бъде наказан със затвор от 5 до 15 години.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso