Бр. 36 (2735), год. ХХХIV, 19 - 25 септември 2023 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerСложиха точка на строителната програма в Монтана
Аделина ЙОРДАНОВА
Приключи основният ремонт на участъци от две натоварени централни улици в Монтана. Преасфалтирани са отсечки от ул. “Веренишка” и ул. “Черковна”. В строителните дейности са инвестирани 650 хиляди лева от собствените капиталови средства на общината.
Ул. “Веренишка” и ул. “Черковна” са сред най-старите в областния град и съществуват още от края на 19 век. Финалът на основния им ремонт бе отбелязан с водосвет, отслужен от отец Николай на кръстовището между тях.
“С обновяването на тези участъци затваряме така наречения вътрешен кръг, включващ улиците във вътрешността на града, които се използват от най-много хора и автомобили. Ремонтиран е основно около километър. По него са подменени подземни комуникации. Засадени са дървета. По ул. “Веренишка” са обособени три нови паркинга. С това приключваме годишната строителна програма.”, каза кметът Златко Живков.
Ул. “Веренишка” е модернизирана от пл. “Славейков” до бул. “Трети март”. Положена е 400 метра нова улична настилка, поставени са бетонови бордюри, монтирани са нови дъждоотводни решетки и капаци на ревизионните шахти. В участъка са изградени 800 кв. метра тротоари. Обособена е и повдигната пешеходна пътека. След подмяна на водопровода 200 метра от ул. “Черковна” е преасфалтирана в участъка от ул. “Веренишка” и ул. “Генерал Столетов”. По него също са положени нови бордюри, направена е система за отводняване, 350 квадрата тротоари са обновени. По реновираните участъци е направена хоризонтална маркировка.
“По ул. “Черковна” не беше подменян водопроводът от над 50 години. С приключването на строителните дейности днес картината е различна”, обобщи кметът Живков.
През тази година приоритет в строителната програма на общината са паркингите и околоблоковите пространства. По тях са преасфалтирани близо 7000 квадратни метра площи.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso