Бр. 46 (2695), год. ХХХIII, 22 - 28 ноември 2022 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerПред финал е строителната програма на Монтана
Апостол ЯНКОВ
Златко Живков
Приключиха ремонтите в 23-те села на Монтана. Всичко заложено в строителната програма на общината ще бъде изпълнено най-късно в началото на декември, коментира кметът Златко Живков.
На този етап текат довършителни работи в парковете на Студено буче и Долна Рикса, където е построена подпорна стена. В читалището на Габровница остава единствено подът. Почти готова е църквата в Крапчене. Там предстои да бъде монтиран иконостасът и доставена необходимата църковна утвар. Най-вероятно храмът, посветен на “Свети Димитър” ще бъде осветен в първите месеци на идната година.
Изрязани са храстите покрай пътните платна на четвъртокласната мрежа. С тази дейност се е заел екипът на общинското предприятие “Чистота”. Става дума за отклонението към Безденица и за отсечката от Монтана към Долно Белотинци. Завърши ремонтът на два критични републикански участъка. Първият е между селата Горна Вереница и Смоляновци на международен път Е79, другият е между Славотин и Доктор Йосифово. Жителите на Студено буче, Славотин и Доктор Йосифово организираха няколко подписки до институциите за рехабилитация на пътя до Видин, разбит напълно от многобройните тежкотоварни камиони.
“Това шосе беше ремонтирано неотдавна, но въпреки всичко по него се появиха огромни дупки и коловози заради минаващите оттам тирове. Единственият начин това да не се случва отново е тоталната забрана за тежките машини, които са многократно повече след отварянето на Дунав мост край Видин”, изтъкна Живков.
През този месец хората от “Чистота” бяха натоварени и с премахването на предизборните рекламни материали. Те трябваше да свалят плакати и транспаранти.
“Налага се да махаме предизборни плакати. Срокът това беше седмица след изборите, но работата на щабовете вършат нашите работници, защото в селата нищо не е почистено”, коментира кметът.
В читалището на Долно Белотинци е доставена нова техника. Тя е осигурена по проект за малки инициативи, финансиран от общината и фондация “Агора”. В съседното Николово е монтирана нова детска площадка. Тя е в центъра на селото. Другата нова е в ж.к. “Младост”, каза още Живков.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso