Бр. 26 (2774), год. ХХХV, 9 - 15 юли 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerПравят нова индустриална зона в Монтана
Възможността за създаване на нова индустриална зона обсъди в Монтана с депутати, представители на общините и областната управа министърът на икономиката Богдан Богданов. Националната компания “Индустриални зони” ще спомогне процеса по реализация на проекти, отворени за публично-частно партньорство, увери той.
Наличието на подготвени терени, подходяща инфраструктура и съответните кадри ще насърчат привличането на повече инвестиции и ще стимулират разширяването на производствата на компаниите, които вече развиват своята дейнос тук. Министърът подчерта необходимостта от изготвянето на карта с възможностите, които предлага регионът. По този начин фирмите ще могат да стартират своите инвестиционни намерения по-бързо, посочи министърът и уточни, че важна роля може да играе Националната компания “Индустриални зони”, особено в процеса по реализация на проекти, отворени за публично-частно партньорство. По думите му, Северозападна България предлага добра бизнес среда.
“Тук е най-високият праг за държавна помощ. До 60 процента от капиталовите разходи могат да се отпуснат при привличане на инвеститор в региона”, подчерта Богданов.
В Монтана министърът обсъди икономическото развитие на региона с областния управител Ивайло Антонов, представители на общината и депутатите Ванина Вецина и Ирена Димова.
“Изключително важно за развитието на областта е, за решат хората да останат тук, е да има равнопоставеност между регионите в страната. Тези дисбаланси, които наблюдаваме в момента, между Южна, Северна и Северозападна България, трябва да бъдат преодолени”, каза министърът по време на срещата. Той посочи, че изграденият на областно и общинско равнище капацитет е водещ фактор за справяне с регионални дисбаланси на територията на страната.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso