Бр. 7 (2755), год. ХХХV, 20 - 26 февруари 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerХванаха много кокаин и контрабандни антики
Двама немци - К.П. и М.М., пътували в автомобил “Ауди” с немска регистрация. На Дунав мост 2 митничарите от отдел “Борба с наркотрафика” ги спрели за проверка. При огледа на купето инспекторите открили в пода два тайника, разположени под двете предни седалки, прикрити с мокет. В тях намерили двайсет пакета с общо тегло 22,147 килограма. При направения полеви наркотест веществото, съдържащо се в тях, е дало положителна реакция за кокаин. Наркотикът е иззет. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство за контрабанда на дрога. Наказанието за това престъпление е лишаване от свобода за срок от три до петнадесет години и глоба от 10 000 до 100 000 лева.
Много антични монети и предмети са открити от митническите инспектори в лек автомобил. Митничарите са отклонили за щателна проверка пристигналия лек автомобил. В конструктивните кухини на облегалките на седалките инспекторите са установили пакети, опаковани с найлон и черно тиксо. Водачът на превозното средство е заявил, че в тях има монети.
Описано е съдържанието на намерените 21 пакета. В тях имало множество предмети с монетна форма от бял и жълт метал, фрагменти, предмети с форма на накити и други, притежаващи признаци на артефакти. По-голяма част от тях са покрити с патина. Намерените антики са общо 22 килограма.
За случая незабавно е уведомено Граничното полицейско управление на МВР. Водачът, който има двойно гражданство - на България и на Турция, е привлечен в качеството на обвиняем за опит за изнасяне на културни ценности през границата.Той е задържан.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso