Бр. 7 (2755), год. ХХХV, 20 - 26 февруари 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerНа конкурс за най-качествено домашно вино
За поредна година териториалната организация на Научно-техническите съюзи в Монтана организира конкурс “Най-качествено домашно вино”, реколта 2023 година. Надпреварата има над 20-годишна история, каза пред журналисти Цветко Цветков, секретар на Дома на техниката в Монтана.
В състезанието за най-добро вино се включват хора на различна възраст и с различни професии. Неотменна част от него са и жените, които често са сред призьорите. В миналогодишния конкурс най-младият участник бе на 23, а най-възрастният на 80 години от Ломския край, припомни Цветков.
Пробите от домашното червено и бяло вино се приемат от 7 до 9 февруари. Експертното жури ще заседава на 10 февруари. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на 14 февруари. Тогава ще бъдат наградени и победителите във фоайето на Дома на техниката в Монтана.
Състезание за най-добро бяло и червено домашно вино - реколта 2023, посветено на празника на лозаря и винаря Трифон Зарезан организира и общината във Вършец. Желаещите да се включат в него е необходимо да предоставят пробите за оценка в непрозрачни, тъмни, стъклени бутилки с вместимост от 500 или 750 милилитра, завити в непрозрачна хартия. За всяка се посочват сортовете грозде, трите имена на участника и телефона за връзка. Не се допускат вина, които са изкуствено ароматизирани, уточняват организаторите.
Дегустацията е поверена на тричленна комисия. За заелите призови места и в двете категории са предвидени грамоти и парични награди, съответно 200 лв., 150 лв. и 100 лева. Те ще бъдат обявени на 14 февруари от 10, 30 часа пред сградата на местното читалище “Христо Ботев”, след отслужването на традиционния водосвет и ритуалното зарязване на лозата.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso