Бр. 5 (2753), год. ХХХV, 6 - 12 февруари 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerЖенят се реализирали се хора, но и току що навършили пълнолетие
Лек ръст на гражданските бракове сочи статистиката на Обредния дом в Монтана за изтеклата годината. Общо 161 са двойките, предприели решаващата стъпка да узаконят отношенията си. Средната им възраст е 30 години. Равносметката направи пред журналисти директорът на общинското предприятие Венка Дикова.
С дванайсет повече в сравнение с 2022 година са сключените граждански бракове. Най-младите, положили подпис пред длъжностното лице, са 18-годишни. Най-зрелите са младоженец на 68 и 44-годишната му избраница. Във вечна вярност на своите половинки са се врекли дами от Тайван, Тайланд и Румъния. Наша съгражданка се е омъжила за 13 години по-млад албанец.
През изминалите дванайсет месеца в делнични дни са сключени 101 граждански брака. Основно това са направили хора, завършили образованието си и с професионална кариера. Средната възраст на тези двойки е около 30 години. В почивните дни са подписани шейсет от актовете за граждански брак. Значителната част от тях са по-млади. Средната им възраст е 20-22 години, но са факт и двойките, когато булката и женихът са 18-годишни, показва статистиката на Обредния дом.
Изнесен ритуал на мястото, където събират гостите си, са пожелали 36 от бъдещите семейства. При други 24 случая ритуалът е проведен в залата на общината. Всичките бракове, сключени в почивните дни, са били придружени с големи сватбени тържества.
Тези дни екипът на Обредния дом ще гостува семействата, които най-дълго са заедно. Беловласите двойки ще получат подаръци и ще бъдат почетени със скромно тържество. Поводът е международната седмица на брака, която се отбелязва между 7 и 14 февруари. Най-възрастното семейство са 95-годишният дядо Петко и 88-годишната баба Иванка, които са заедно от 68 години.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso