Бр. 5 (2753), год. ХХХV, 6 - 12 февруари 2024 г. | Начало | Архив | Реклама | За нас | Контакт |

Монтана
Политика
Икономика
Общество
Култура
Коментари
Крими
Спорт
Имоти


eXTReMe TrackerДимитър Бербатов тръгна на предизборна обиколка
Детско-юношеският футбол трябва и ще бъде приоритет на БФС, ако бъде избран за президент на БФС, каза бившият капитан в Монтана
Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов се срещна с представители на футболните клубове от област Монтана. На срещата, която се проведе в конферентната зала на хотелския комплекс “Житомир”, той представи програмата си, която ще изпълнява, ако бъде избран на предстоящия конгрес на 15 март. Основните акценти в нея са до три мандата от по 4 години, без футболни президенти в Изпълкома и основно фокусиране върху националните отбори, детско-юношеския и аматьорския футбол.
Администрирането на първенствата в двете професионални Първа и Втора лиги пък ще се поеме изцяло от Професионалната футболна лига. “Както е в големите европейски първенства, от които казваме, че трябва да се учим и аз се уча. Трябва БФС и ПФЛ да се разделят, за да може Лигата да създаде собствен продукт, с който да развива българските футболисти. Този преход трябва да стане плавно, но заедно с БФС да се работи за едно по-добро бъдеще на родния ни футбол”, заяви Бербатов и разкри, че има подкрепа от страна на държавата.
По време на срещата той чу и редица конструктивни предложения, които обеща да добави в програмата си. А преди и след края й бившият нападател на Пирин (Благоевград), ЦСКА, Байер (Леверкузен), Манчестър (Юнайтед), Монако и българския национален отбор раздаде куп автографи и се снима с децата, които го чакаха. Предизборната обиколка на Бербатов започна от Видин, а след Монтана той отиде във Враца.

| Назад |
Материалите в този сайт са обект на авторско право. При използване на информация от Монт-прес ONLINE позоваването е задължително.
Включването на връзки към публикации в Интернет Монт-прес ONLINE е свободно.
©1990-2020 Powered by Advirso